16 Haziran 2009 Salı

CİLT BAKIMI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Avon Cilt Bakımı

Gece ve gündüz kremleri arasındaki farklar nelerdir?
Çoğu gündüz kremi sizi UV ışınlarından korunmak için güneş koruma faktörü içerir, ama gece kremlerinde buna ihtiyaç yoktur. Gece vücudunuz nemi daha çok emer ve siz uyurken cildiniz yenilenir.

Ben şu anda otuzlu yaşlarımdayım ve giderek kendimde daha fazla kırışıklık farketmeye başladım. Daha genç görünmek için ne yapmalıyım?
İlk ve en önemli yapmanız gereken şey cildinizi güneşten korumaktır. Çünkü güneş ışınları cildinizin daha çabuk yaşlanmasına neden olur. Kırışıklıklar için en ideal çözüm güneş koruma faktörü içeren iyi bir nemlendirici kullanmaktır.

Güneş kremini ne zaman uygulamalıyım?
Güneşe çıkmadan 20 dakika önce kremi sürmelisiniz. Özellikle yüzdükten sonra kreminizi yenilemelisiniz. Kremi bolca ve tüm vücudunuza yedirmelisiniz.

Benim makyaj ürünlerim güneş koruma faktörü içeriyor, güneşten koruyan başka bir ürün kullanmama gerek var mı?
SPF içeren makyaj ürünleri gün içerisinde cildinizi korumak açısından idealdir. Fakat güneşlenirken yeterli olmayacaktır. Bu yüzden uzun süre güneş ışığına maruz kalacaksanız yüksek faktörlü bir krem sürmenizde fayda vardır.

Yazın cildim mükemmel fakat kışın pul pul ve kupkuru oluyor. Neyi yanlış yapıyorum?
Cilt kürünüzü mevsime göre değiştirmelisiniz. Kışın daha yoğun yüz maskeleri veya nemlendiriciler kullanmalısınız. Her gün en az bir litre su içmeniz cildinizin çok daha taze ve canlı görünmesini sağlayacaktır. Unutmayın ki kışın bile UV ışınları cildinize zarar verebilir bu yüzden kışın da güneş koruma faktörü içeren ürünler kullanmalısınız.

Bazen cildim çok donuk ve cansız görünüyor. Sağlıklı ve canlı bir görünümü ortaya çıkarmak için ne yapmalıyım?
Mükemmel bir cilde sahip olmak için sadece fondöten kullanmak yeterli değildir. Bunun yerine fondöteninizin altına kullanacağınız Stik Kapatıcı ile cildinizin daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Cildimde fondöteni test edebileceğim en iyi yer neresidir?
Fondöteni elinizde denememelisiniz, çünkü elinizin tonuyla yüzünüzün tonu hiçbir zaman aynı değildir. Fondöteni uygulayabileceğiniz en iyi yer çene çizgisidir. Eğer fondöten teninizde kayboluyorsa o zaman o ton sizin için doğru renktir.

Soluk bir cilde sahibim ama güneşsiz bronzlaştırıcı ürünler kullanmaktan çekiniyorum. Bronz ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak için ne yapabilirim?
Elmacık kemiklerinize süreceğiniz Arabian Glow Top Allık ile istediğiniz bronz görünüme kavuşabilirsiniz.

Yüzümüze ne kadar sıklıkla peeling uygulamalıyız?
Cildinizin daha canlı görünmesi için haftada iki kez yüzünüze peeling uygulayarak ölü hücrelerden cildinizi arındırabilirsiniz.

Güzelleşmek ve daha sağlıklı görünmek için Spa'ya gitme düşüncesi gerçekten çok güzel fakat pahalı bir seçenek. Evde kendi başıma uygulayabileceğim başka reçeteler var mı?
Kendi evinizde spa keyfini yaşamak gerçekten çok kolay. Sıcacık köpüklü bir banyo bile kendinizi şımartmak için yeterli olabilir. Öncelikle kendinize kimsenin rahatsız etmeyeceği bir zaman aralığı ayarlayın. Daha sonra kendinizi Planet Spa ürünleriyle başbaşa bırakın. Böylece dünyanın her yerinden doğal özler içeren Planet Spa ürünlerini evinizin rahat ortamında deneme şansı yakalamış olursunuz.

Her duş sonrası vücudumun tamamını nemlendirmek için vaktim olmuyor fakat böyle yapmazsam da tüm vücudum kuruyor. Ne yapabilirim?
Vücudunuzdaki su buharlaştığı için her duş sonrası cildinizi kuru ve gergin hissedebilirsiniz. Skin So Soft Nemlendirici Vücut Spreyi kaybolan nemi geri kazandırmak için mükemmel bir seçim. Çabuk emildiği gibi kendinizi yağlı hissetmenize neden olmaz. Kolay kullanımı ile size vakit kaybettirmeden ipeksi bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yazmak İsteyenler;
Blogger veya Google hesabınız yoksa yorum bölümündeki seçeneklerden Adı/URL'yi seçerek sadece Adı bölmünü doldurarak yorum gönderebilirsiniz.