16 Haziran 2009 Salı

PARFÜMLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Avon Parfümler

Bir parfümün kalıcılığı ortalama ne kadardır?
Gün boyu mükemmel kokmak istiyorsanız parfümünüzü gün içerisinde üç dört saatte bir yenilemelisiniz. Parfümünüzün kalıcılığını arttırmak için kokuyu vücudunuza yayabilirsiniz. Bunun için de parfümünüzün devam ürünleri olan vücut kremlerini ve cilt yumuşatıcılarını kullanabilirsiniz. Böylece deriniz parfümünüzün moleküllerini bütün vücudunuzu kapsayacak şekilde emer.

Parfümün kalıcı olması için vücudun hangi bölgelerine uygulanmalıdır?
Parfüm yükselerek yayılmaktadır ve sadece boynunuza uygularsanız kalıcılığını kısa sürede kaybeder. Parfümünüzü boynunuzun dışında vücudunuzun sıcak olan bölgelerine de uygulamalısınız. Bunlar; şakaklar, bilekler, dizlerin arkası ve ayak bileklerinin önüdür.

Kuru cilt tipine sahip kişiler parfümlerini daha sık mı yenilemeliler?
Evet, çünkü kuru ciltler yağlı ciltler kadar parfüm tutma özelliğine sahip değildirler. Bu nedenle parfümün gün boyu daha sık uygulanması gerekmektedir.

Parfümler uzun süre kullanılabilir mi?
Parfüm şisesi açıldıktan sonra çok uzun süre kullanılmazsa kokusu etkisini kaybeder. Uzun süre güneş ışığına veya yüksek sıcaklıklara maruz kalması parfümünüzün kokusunun ve hassas dengesinin bozulmasına neden olur.

Aynı parfüm farklı zamanlarda farklı kokabilir mi?
Evet, bazen kullanıcı parfümün formülünün değiştiğini düşünür, halbuki değişen kullanıcının beslenme şekli ya da yaşam tarzı olabilir. Bu da kullanıcının kokuyu algılamasında değişiklikler yaratabilir. Hamilelik ve menapoz da parfümün vücudunuzdaki kokusunda değişiklikler yaratabilmektedir.

Bir seferde niçin üçten fazla parfüm denenmemelidir?
Eğer parfümünüz kısa süre içinde başka kokularla etkileşim haline geçerse kendi kalıcılığını normalden daha kısa sürede yitirebilir.

Farklı ten renklerine farklı parfümlerin uygun olduğu doğru mu?
Evet, doğru. Sarışınlar bu konuda en şanslı olanlar, çünkü çiçek kokulu parfümleri üzerlerinde uzunca bir süre muhafaza edebilirler. Esmerler daha çok ağaç ve aromatik kokuları tercih etmelidirler.

Eau de Toilette ve Tıraş Sonrası Losyonu arasında ne fark vardır?
Tıraş Sonrası Losyonu özellikle yüze uygulandığından cildi tahriş etmemesi gerekmektedir. Bu nedenle daha az alkol içermektedir. Tıraş Sorası Losyonu ayrıca cildi yumuşatma ve rahatlatma özelliği ile bilinen bileşenler içermektedir. Eau de Toilette'de ise parfüm konsantrasyonu daha fazladır ve vücudun her bölgesine uygulanabilir.

Deodorant kullanımı meme kanseri yapar mı?
İnternette bu tip e-posta mesajları dolaşarak ürün kullanıcılarını tedirgin etmekte ve yanlış yönlendirmektedir. Bu gibi söylentilere karşılık, Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü'nün (National Cancer Institute) verilerine göre, meme kanseri ile deodorant kullanımı arasında kanıtlanmış bir bağlantı bulunmamaktadır. Journal of the National Cancer Institute dergisinin Ekim 2002 sayısında yer alan çalışma, deodorant kullanımı ile meme kanseri arasında bir bağlantı bulunmadığını göstermektedir. Aynı şekilde, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi de (U.S. Food and Drug Administration) bu teoriyi destekler hiçbir kanıta rastlamadığını bildirmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yazmak İsteyenler;
Blogger veya Google hesabınız yoksa yorum bölümündeki seçeneklerden Adı/URL'yi seçerek sadece Adı bölmünü doldurarak yorum gönderebilirsiniz.