16 Haziran 2009 Salı

MERAK EDİLEN SORULARDAN BİRKAÇI

Avon ürünleri hassas tenli kişilere uygun mu?
Avon cilt bakım ürünlerinin dermatolojik testi yapılmıştır. Avon ürünlerinin alerji yapma riski en aza indirilmiş olup hipoalerjeniktir. Hassas ciltlerin kullanımına uygun ürünlerde 'hassas ciltlerin kullanımına uygundur' bilgisi yer almaktadır. Ancak kişilerin ciltlerine uygun olan ürünlerin tespiti için Güzellik Uzmanlarına danışılması gerekmektedir.

Retinol ne demektir?
Retinol saf A vitamininin bir diğer adıdır. Retinol kırışıklıkları azaltmak için kullanılan en etkili bileşendir.

Anti perspirant ürünler sağlığa zararlı mı?
Kozmetik ürünlerinde kullanılan içerik maddeleri, Amerika ve Avrupa'da yürürlükte olan Kozmetik Direktifleri'ne uygun olarak kullanılmakta ve çok sıkı güvenlik değerlendirmelerine tabi tutulmaktadır. Bu sebeple kozmetik endüstrisi koltuk altı terleme karşıtı ürünleri ile deodorantlarının güvenliğinden emindir. Koltuk altı terleme karşıtı ürünleri veya deodorantlarında bulunan içerik maddelerinin kansere sebep olabileceği teorisini destekleyen bilimsel kanıt veya araştırma verileri bulunmamaktadır. Yayınlanan literatür ve bu endüstride yapılan kurum içi çalışmalar, alüminyum tuzlarının benzer kullanım koşullarında cilde nüfuz etme potansiyelinin önemsiz olduğunu göstermiştir. Uygulamadan sonra cilde nüfuz eden alüminyum miktarı, aynı sürede normal gıdalarla bağırsaklara alınan tipik miktardan 40 kat daha azdır.

Makyaj malzemelerimi ve fırçalarımı nasıl temiz tutabilirim?
Makyaj malzemeleriniz özellikle de fırçalarınız bakteri oluşumuna yatkındır. Temizlikleri sağlanmadığı takdirde cildinizde çeşitli lekeler oluşabilir. Bunun için makyaj süngerlerinizi ve fırçalarınızı düzenli olarak yıkamalı veya silmelisiniz.

Avon hayvanlar üzerinde test yapıyor mu?
Avon hayvanlar üzerinde herhangi bir test yapmamaktadır. Hayvanlar üzerinde test yapımını durduran ilk kozmetik firması Avon'dur. Ayrıca Avon, hayvanlar üzerinde testlere alternatif bulmaya çalışan bir organizasyon olan FRAME üyesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yazmak İsteyenler;
Blogger veya Google hesabınız yoksa yorum bölümündeki seçeneklerden Adı/URL'yi seçerek sadece Adı bölmünü doldurarak yorum gönderebilirsiniz.